10 voordelen van krachttraining

Voordelen van krachttraining

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Voordelen van krachttraining

10 voordelen van krachttraining

Man, vrouw, jong, oud, atleet of recreatieve sporter, wij vinden dat iedereen baat heeft bij effectieve krachttraining. Misschien zijn wij een beetje bevooroordeeld, omdat we zelf bij Optimaal Leefstijl Doetinchem aan krachttraining doen, maar het is echt waar. Naarmate we ouder worden neemt onze spiermassa en spierkracht af. Krachttraining zorgt ervoor dat dat proces zo langzaam mogelijk gaat, zodat jij zo veel mogelijk de tijd van je leven kwalitatief gelukkig, gezond en sterk door kan brengen. In deze blog lees je welke 10 voordelen krachttraining met zich mee brengt en waarom jij vandaag al met krachttraining moet gaan starten.

Krachttraining

Er is geen andere trainingsmethode die zo’n breed scala aan resultaten kan produceren, zoals krachttraining het doet. Kracht is per definitie ‘het vermogen om maximale kracht uit te oefenen’. Krachttraining kan ook met je eigen lichaamsgewicht. Je hebt maar een klein beetje weerstand nodig om te zeggen dat je aan krachttraining doet.

Tudor Bompa

Een mooie citaat die mij is bijgebleven van sportwetenschapper Tudor Bompa:

Kracht is de moeder van alle mogelijkheden.”.

Krachttraining is een prioriteit in een trainingsprogramma’s van de mensen die we bij Optimaal Leefstijl Doetinchem coachen. Waarom? De effecten van krachttraining op de gezondheid, prestaties en lichaamssamenstelling is namelijk effectief en geweldig.⁠ Het is bewezen dat krachttraining effectiever is in het verbeteren van de lichaamssamenstelling dan alleen cardiotraining. Het verschil tussen cardio- en krachttraining en waarom cardiotraining effectiever is voor vet verlies lees je hier.

Outdoor fitness Doetinchem

Geen leeftijd is te hoog of niveau te laag en dat laat Martin even zien.
Bij onze Outdoor Trainingen bij de Kruisbergse bossen in Doetinchem werk je aan je kracht- en conditielevel.

10 Voordelen

Krachttraining met een goede Personal Trainer levert je aanzienlijk meer en gemakkelijker resultaat op. Laten we eens kijken naar enkele andere voordelen van krachttraining: ⁠

  1. Het verbetert de lichaamssamenstelling.⁠
  2. Ook verbetert het de spieronbalans en houding
  3. Bij complexe bewegingen is er kracht nodig van kleinere spiergroepen. Krachttraining zorgt voor een verbetering in kracht van de kleine spiergroepen. Dit zorgt ervoor dat je complexe bewegingen kunt uitvoeren met minder risico op een blessure.
  4. Het verbetert de neuromusculaire efficiëntie. Je zal sneller en gemakkelijker meer spiervezels kunnen activeren in een kortere tijd.
  5. Het beschermt de botgezondheid en spiermassa.⁠
  6. Het is een voorwaarde voor de ontwikkeling van energie.⁠
  7. Helpt u bij het ontwikkelen van betere lichaamsmechanica.⁠
  8. Het helpt bij het beheren van chronische ziekten, zoals diabetes, obesitas of COPD.⁠
  9. Met krachttraining kan je genetische beperkingen overwinnen.⁠
  10. De lijst kan zo nog even doorgaan, maar als afsluiting levert krachttraining meer zelfvertrouwen op. Net als een avonturier leer jij jouw lichaam op alle vlakken beter kennen en ontdek je dat je prestaties behaalt waar je misschien nooit bij stil hebt gestaan.

Sterke Start maken met persoonlijke begeleiding

Vind je het lastig om je persoonlijke fitnessdoelen te behalen? Heb je al veel wanhoopspogingen bij de sportscholen geprobeerd? Lukt starten je misschien wel, maar vind je het lastig om de motivatie door te trekken totdat je je wensen hebt behaald? Dan heb jij een stevige stok achter de deur nodig. Onze professionals van Optimaal Leefstijl Doetinchem helpen je graag op weg naar een fittere, gezondere en vitalere levensstijl. Zo staan onze personal trainers en coaches uiterst gedreven voor je klaar om je te helpen met voldoende beweging, gezonde voedingspatroon en goede gewoontes die voor jou haalbaar zijn. Samen gaan we uitdagingen aan en verpletteren we ze! Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven