15 tips om eetbuien te overwinnen

Eetbuien stoppen

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Eetbuien stoppen

15 tips om eetbuien te overwinnen

Bij een eetbuistoornis heb je last van heftige eetbuien die steeds terugkomen. Je hebt dan een eetbui en eet heel veel in korte tijd. Het wordt zelfs zo erg dat je de controle kwijtraakt. Je hebt het gevoel dat je niet kunt stoppen en voelt je na te veel te hebben gegeten heel naar. In deze blog geven we je 15 tips, zodat jij gemakkelijker je je eetbuiten kan overwinnen.

Wat is Binge Eating Disorder?

Binge eating disorder (BED) wordt beschouwd als de meest voorkomende eetstoornis in de Verenigde Staten. Deze stoornis gaat meer dan alleen over het eten en drinken. Het is een erkende psychische aandoening. Dat betekent dat mensen met de stoornis waarschijnlijk een behandelplan nodig hebben dat is ontworpen door een medische professional om het te overwinnen. Mensen die gediagnosticeerd zijn met Binge Eating Disorder, ervaren periodes dat ze ongewoon grote hoeveelheden eten en drinken naar binnen werken, zelfs als ze geen honger hebben. Vervolgens kunnen ze een sterk gevoel van schuld of schaamte voelen.

Regelmatige eetbuien kunnen leiden tot een gewichtstoename. Dat kan zo erg worden dat het leidt tot overgewicht of extreem overgewicht (obesitas). Dat kan bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartaandoeningen. Gelukkig zijn er tal van strategieën die je kan proberen, zowel thuis als met de hulp van een professional,  om de periodes van eetaanvallen te verminderen en te overwinnen.

15 tips om je eetbuiten te overwinnen

 1. Stop met het diëten
 2. Vermijd om maaltijden over te slaan. Verlies vet door meer te eten.
 3. Oefen mindfulness
 4. Drink voldoende water
 5. Slaap kwalitatief en voldoende
 6. Probeer yoga
 7. Eet vezelrijk
 8. Ruim je keuken op
 9. Ga naar de gym
 10. Eet elke dag een gezond ontbijt
 11. Houd een eet- en stemmingsdagboek bij
 12. Zoek iemand om mee te praten
 13. Verhoog je eiwitinname
 14. Plan je maaltijden in
 15. Schakel deskundige en professionele hulp in van een leefstijlcoach

Gezond voedingspatroon met persoonlijke en deskundige

begeleiding

Vind je het lastig om je eetbuiten te overwinnen? Wil je lekker en gezond kunnen blijven eten zonder schuldgevoelens te krijgen? Wil je snel aan de slag gaan met het veranderen van je leefstijl? Dan helpen de professionals van Optimaal Leefstijl Doetinchem met professionele en deskundige begeleiding je graag op weg naar een fittere, gezondere en vitalere levensstijl. Zo staan onze personal trainers en coaches voor je klaar om je te helpen met voldoende beweging, gezond voedingspatroon en goede gewoontes die voor jou haalbaar zijn. Samen gaan we uitdagingen aan en verpletteren we ze! Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven