5 tips om stress te verminderen

Stress verminderen

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Stress verminderen

5 tips om stress te verminderen

Stress heeft een grote invloed op jouw lichaam, geest en mentale gezondheid. Incidentele stress dat vaak een korte periode duurt, kan een goede zaak zijn. Chronische stress daarentegen is op lange termijn enorm slecht voor je en zuigt de energie uit je lichaam laat staan dat je je doelen bereikt. In deze blog geven we 5 tips mee om stress te verminderen. Daardoor zal je stressniveau verminderen en zal je beter stress kunnen reguleren.

Effecten van stress

Het verminderen van stress gaat je op alle vlakken verder helpen. Een aantal symptomen van chronische stress zijn:

  • Slecht slapen,
  • Prikkelbaarheid
  • Gespannenheid
  • Neiging hebben om je terug te trekken,
  • Neiging hebben om op te geven
  • Verminderde eetlust
  • Meer zin in zoet
  • Humeurigheid
  • Vermoeidheid
  • Je raakt gevoeliger voor pijn.

We bespreken hieronder 5 tips die jou kunnen helpen om je stress te verminderen en je stressniveau beter te kunnen reguleren.

1. Ademhaling

Het is het eerste wat we doen als we worden geboren. In het leven is ademen normaal en denken mensen er niet aan. Ga een minuut zitten en concentreer je op je ademhaling, probeer te ademen vanuit je buik. Deze vier stappen voor efficiëntere ademhaling zullen je daarbij helpen. Je zal onmiddellijk ontspannen. Doe dit 10 minuten voordat je gaat slapen en de kans is groot dat je ook een betere nachtrust krijgt.⁠

2. Matig intensief bewegen

Ga wandelen of een stukje fietsen. Vooral in de ochtend kan een wandeling van 10 minuten in de natuur wonderen doen. In de ochtend ben je vaak lekker wat scherper en meer gefocust en het zorgt er nog eens voor dat je al je dag bent begonnen met wat beweging. Stel je het uit naar de avond dan wordt het steeds lastiger om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Wat je ook doet, begin je dag ontspannen.

3. To do list

Schrijf geen 19 dingen die je op één dag wilt gaan doen. Je al overweldigd raken en het zal onmogelijk zijn om alles voor elkaar te krijgen. Schrijf 1 ding op dat het belangrijkst is voor die dag en schrijf 2 extra kleinere punten op om te gaan doen. Zorg ervoor dat je ze afrond om je belangrijkste dingen gedaan te krijgen. Blijf je lijst controleren en je zal merken dat je meer voldoening haalt uit datgene wat je doet en gedaan hebt gekregen en dat je meer ontspannen bent.⁠ Plannen van sporten tot aan het werken kan je enorm op weg helpen om jouw leefstijl te optimaliseren!

4. Weet wat je wilt eten

Keuze stress! Weet in ieder geval wat je wilt eten en eet dat dan ook op die dag. Bereid je maaltijden voor en zorg ervoor dat je maaltijden klaar zijn voor de dag, zodat je je geen zorgen hoeft te maken. Het gebeurt veel met mensen die gezond willen eten, maar worstelen met het bereiden van maaltijden. Ze benadrukken dat ze gezond willen eten, maar zijn niet voorbereid.

5. Koppel het los!

Plan een paar ontkoppelingsdagen of zelfs vakanties. Zet je telefoon, computer, wifi, televisie uit en zelfs je sociale media. Je hersenen zullen je hiervoor bedanken.⁠ Vakantie is een periode dat je niet werkt. Doe dat dan ook niet of beperkt je tot een hoeveelheid!

Sterke Start maken met persoonlijke begeleiding

Vind je het lastig om je persoonlijke fitnessdoelen te behalen, omdat je het zo druk hebt in je hoofd? Lukt starten je misschien wel, maar vind je het lastig om de motivatie door te trekken totdat je je wensen hebt behaald? Dan heb jij een stevige stok achter de deur nodig. Onze professionals van Optimaal Leefstijl Doetinchem helpen je graag op weg naar een fittere, gezondere en vitalere levensstijl. Zo staan onze personal trainers en coaches uiterst gedreven voor je klaar om je te helpen met voldoende beweging, gezonde voedingspatroon en goede gewoontes die voor jou haalbaar zijn. Samen gaan we uitdagingen aan en verpletteren we ze! Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven