Afvallen en vet verliezen door meer te eten

Afvallen door meer eten

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Afvallen door meer eten

Afvallen en vet verliezen door meer te eten

Afvallen en vet verliezen door meer te eten. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar toch is het wel degelijk mogelijk. Zodra je besluit om overtollige kilo’s kwijt te willen raken en vet te verliezen, dan is het belangrijk om een plan te volgen en vertrouwen in het plan te houden. Als je niet het juiste plan volgt en begint de jojoën, dan zullen je hormonen daar ook op reageren. Je zal dan fysiek en mentaal je minder goed voelen. In deze blog leggen we je met voorbeelden uit hoe je kan afvallen en vet verliezen door meer te gaan eten.

Waarom het afvallen niet lukt

Wanneer je besluit om een traject bij ons aan te gaan, starten we altijd met een intake en gezondheidsscreening. We kijken naar bepalende leefstijlfactoren, zodat we je zo goed mogelijk op weg kunnen helpen met persoonlijke begeleiding. Tijdens de intake doorloop je samen met je persoonlijke leefstijlcoach de gezondheidsscreening. Tijdens deze vragenlijst wordt het voor jou en je coach duidelijk waar het beste de focus op gelegd kan worden. Dit geeft een duidelijk beeld voor jou en de coach om de komende periode doeltreffend aan de slag te gaan. Tijdens die vragenlijst bespreken we ook de voedingsgewoonten uitgebreid. Dan komen de verhalen vaak naar voren dat afvallen nooit is gelukt en dat er veel wanhoopspogingen zijn geprobeerd, zoals crash diëten, shakes en andere niet succesvolle formules. Uit onze ervaring zijn de twee meest voorkomende redenen dat afvallen en vet verliezen niet lukt bij mensen:

  1. Liegen over de voedselinname. Dit gebeurt vaker dan je denkt.
  2. Te weinig eten, waardoor het lichaam verkeerd in hongersnood.

We hebben ook mensen gehad die door medicaties of andere aandoeningen moeilijker afvielen, maar toch waren zij succesvol toen zij ons 4 weken Sterke Start traject volgden. Aan de hand van twee voorbeelden zal het duidelijker worden hoe het kan dat afvallen en vet verliezen door te weinig eten niet goed werkt en waarom meer eten juist het tegenovergestelde effecten kan creëren.

Voorbeeld cliënt 1

Zij volgt een dieet van 1000kcal met een verbranding van 2100kcal/dag. Het lichaam probeert wanhopig metabolische processen te vertragen en vet te behouden om te overleven. Ze haalt 1400kcal uit voorraden op dag één. De komende dagen zal haar lichaam vertragen tot 50% onder haar basaalmetabolisme en er zal spierafname plaatsvinden. Op dit moment zal de verhouding van gewichtsverlies door eiwitten toenemen en het gewichtsverlies door vet zal afnemen.

Naarmate vet meer dan het dubbele van de ruimte inneemt die eiwit doet, zal het verschijnen van grootteveranderingen snel afnemen en het grootste deel daarvan zal afkomstig zijn van een aanzienlijke vochtverschuiving. Door caloriebeperking dalen testosteronniveaus, stijgt het oestrogeenniveau en wordt meer water vastgehouden. Voeg hier de glycogeen uitgeputte spieren aan toe en dingen zien er een beetje losser uit dan normaal. De snelheid van vet verliezen is afhankelijk van het individu. Heb vertrouwen in het plan en volg de richtlijnen van je coach.

Afvallen met persoonlijke begeleiding in Doetinchem

Beperk de voedingskeuzes niet zo extreem dat je juist aankomt.
Laat een persoonlijke trainer jou op weg helpen.

Voorbeeld cliënt 2

Zij zit op 2100 kcal/dag + traint om een tekort te creëren en gewicht te verliezen. De extra calorieën en gewichtstraining ondersteunen de productie van testosteron, vocht wordt beter beheerd en cellen trekken er ook meer vocht in aan. Hierdoor zien spieren er voller uit en zie je er ook slanker uit.

De verhouding vet die ze verliest is hoog omdat het lichaam spieren efficiënter behoudt. De stofwisseling vertraagt ​​tot de verminderde calorie-inname, maar wel ongelooflijk langzaam. Omdat de beperking in voedingskeuzes niet zo extreem is, is deze aanpak duurzamer, net zo snel, efficiënter, aangenamer en leent het zich voor langdurig vetverlies. Vet verliezen moet verantwoord gebeuren, zodat je niet terugvalt op jouw oude gewoontes!

Vet verliezen met persoonlijke begeleiding in Doetinchem

De helft van de volwassen Nederlanders heeft matig of ernstig overgewicht (obesitas).
De gevolgen zijn kanker, diabetes en hart- en vaatziekten.

Effectief afvallen en vet verliezen met persoonlijke en deskundige begeleiding

Ondervind je zelf problemen met je gewicht? Ervaar jij fysieke en mentale belemmeringen die je tegenhouden om te starten met sporten? Dan helpen de professionals van Optimaal Leefstijl Doetinchem met professionele en deskundige begeleiding je graag op weg. Met een persoonlijke plan van aanpak en adviezen helpen onze professionals je snel op weg. Laat geen enkele belemmering jou tegen houden van sporten en werk samen met je personal trainer uit Doetinchem naar een fittere, gezondere en vitalere levensstijl. Onze personal trainers en coaches staan uiterst gedreven voor je klaar. Met voldoende beweging, gezond voedingspatroon en goede gewoontes bouwen we samen aan een sterk fundament die voor jou zonder moeite vol te houden is. Samen gaan we uitdagingen aan en verpletteren we ze! Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven