Over Berkay

Sport is sinds mijn geboorte een onafscheidelijk onderdeel van mijn leven geweest. Ik ben het mijn ouders verschuldigd die me altijd hebben geleid naar het pad van lichamelijke activiteit. Ik begon al te experimenteren met verschillende trainingen op de lagere school tot ik in 2002 voetbal vond dat nog steeds een belangrijke rol in mijn leven speelt. Mijn eerste ervaring met kracht- en conditietraining was aan het einde van de basisschool toen ik, afgezien van voetbal, wat sterker begon te worden.

Ik wist al heel vroeg dat mijn toekomstige baan verband zou hebben met sport en gezondheid. Na mijn havo diploma op de middelbare school begon ik sport- en bewegingseducatie te studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daar heb ik veel geleerd over hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe verschillende processen precies werken. In mijn derde studiejaar heb ik de richting van leefstijlcoaching gekozen met de expertise Sports & Exercise Nutrition, waardoor ik nog meer over voeding ben gaan leren en motiverende gespreksvoering om mensen op de juiste manier gemotiveerd te houden tijdens verandering aan zijn of haar leefstijl.

Gedurende mijn studie leerde ik ook verschillende professionals, atleten en onderzoekers kennen. Van coaches, diëtisten en fysiotherapeuten in de topsportwereld als ondernemers van verschillende grote sportscholen raakte ik geïnspireerd en zag ik mogelijkheden om mijn ambities waar te kunnen maken. Ik begon mijn vaardigheden en kennis op het gebied van coaching, voeding, training en herstel te optimaliseren, terwijl ik ook mijn studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voortzette. Mijn passie ligt verder bij biomechanica en behandeling van het menselijk lichaam. Om meer daarover te leren heb ik de minor blessurepreventief samenwerken in de sport gevolgd en afgerond bij NEC Nijmegen.

Naast mijn studie was ik actief als fitcoach bij een sportschool. In ruim 3 jaar tijd heb ik honderden mensen geholpen met het bereiken van hun doelen. Variërend van aankomen in spiermassa, gewichtsreductie tot vermindering van medicatiegebruik en zelfs volledig medicatie vrij. Het belangrijkste en waar ik de meeste voldoening uithaal is het realiseren van positieve gedragsverandering bij individuen. 

De fitness- en voedingsmarkt is innoverend bezig en je kennis op peil houden is iets wat ik heel belangrijk vind. Door mijn passie ervoor zal ik altijd blijven doorleren en nooit erop uitgekeken raken. Daarom heb ik naast mijn HBO studie nog andere fitness- en voedingsstudies behaald. Mijn specialisatie ligt in sportspecifieke kracht- en conditietraining en leefstijlcoaching.

B.Arslanoglu

Berkay Arslanoglu eigenaar en coach van Optimaal Leefstijl
Scroll naar top