De optimale tip om een ei te bakken

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Het bakken van een paar lekkere eieren gaat vaak gepaard met het gebruiken van olie en boter. Ik ben van mening dat het eten dat je eet altijd lekker moet zijn en blijven. De één vindt zijn ei gebakken lekkerder met zonnebloem- of olijfolie, de ander met boter en de ander weer met een oliespray. 

Wat je ook hanteert, er zit een groot verschil in de hoeveelheid kilocalorieën en vetten die je binnenkrijgt. In deze blog leg ik het verschil uit en geef ik een gouden tip mee om toch lekker een gebakken ei te kunnen eten, terwijl je de kans op gezondheidsklachten niet vergroot.

Een gebakken ei gezond houden is goed mogelijk, zolang je maar het gebruik van olie met mate doet!

Zonnebloemolie, Olijfolie of boter VS een olie spray

2 posten geleden heb ik input en adviezen meegegeven over eieren. De vraag aan jullie op de sociale media was hoe jullie de eieren het liefst hebben: gekookt vs gebakken.🥚🍳

De meerderheid stemde voor gebakken eieren. Vandaag geef ik jullie een tip mee, om ervoor te zorgen dat je niet te veel kcal en vetten consumeert bij het bakken van de eieren. Bij de bereidingswijze van een gebakken ei zal meestal zonnebloemolie, boter of eventueel olijfolie gebruikt worden.👈

Wat echter nog handiger is, om ervoor te zorgen dat je kcal en vetten niet te hoog uitvallen, is een olie sprayer.🍽

Olijfolie is hartstikke lekker en brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Bij overmatig gebruik van olie kan een spray een betere optie voor jou zijn!

De voordelen

 1. Je consumeert minder kcal〽️
  De reden dat je minder kilocalorieën consumeert is, omdat één spray direct een groot oppervlakte van de pan bedekt met olie. Zo zorg je ervoor dat je voldoende olie in gebruik neemt om jouw ei lekker te bakken.
 2. Lager in vet consumptie💫
  Het is belangrijk en goed om te weten waar een voedingsproduct vooral rijk van is: eiwitten, vetten of koolhydraten. Hoe meer olie je in een pan gooit, hoe meer kilocalorieën je zal consumeren. Maar daarbij zal je ook veel vetten gaan consumeren. Olie bestaat voornamelijk uit vetten.
 3. Jouw eten blijft toch lekker!😋
  Ik ben van mening dat als je wilt afvallen, op gewicht blijven of in spiermassa aankomen, dat je ten alle tijden jouw eten lekker moet maken en houden. Op deze manier is het namelijk vol te houden en heb je maaltijden waar je naar uit kunt kijken!
 4. Gemakkelijk in gebruik te nemen👍
  Eén of twee sprays kunnen al voldoende zijn om de pan goed te dekken met olie, zodat jouw ei niet blijft plakken aan de pan.
 5. Je handen worden niet vettig!
  Hoe fijn is het wel niet om tijdens het koken de boel schoon en netjes te houden. Een olie spray is hiermee in jouw voordeel!
Om gezonder en vitaler te worden en te blijven is elke stap die je zet om je kennis te vergroten een overwinning. Goed bezig en blijf zo doorgaan!

Voel je vrij om contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken en blijf Optimaal Leefstijl volgen op Instagram, Facebook en YouTube! Heb jij zelf onderwerpen waar je meer informatie over zal willen hebben. Neem gerust contact op door een mail te sturen naar info@optimaalleefstijl.nl te sturen

Coach Berkay

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar top