Dit is waarom outdoor sporten goed voor je is

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Dit is waarom outdoor sporten zo goed voor je is

Buitenlessen winnen de laatste jaren aan populariteit, zeker na het uitbreken van de Corona-pandemie. Bij mooi weer worden buiten diverse fitnesslessen en yogasessies aangeboden om het gemeenschapsgevoel te herstellen en de relatie tussen mens en natuur te versterken. In deze blog behandelen we wat outdoor sporten precies is en waarom ook jij eraan zal moeten beginnen.

Wat is een outdoor sporten?

Eerst en vooral is het belangrijk om de vraag te beantwoorden: wat is een outdoor sporten? Outdoor sporten kan een fitnesstraining zijn, een yogasessie of zelfs een groepsloop die buiten in de frisse lucht plaatsvindt. De soort les en de exacte locatie zijn van ondergeschikt belang. Het belangrijkste van een outdoor training is dat deze buiten wordt gegeven. Tegenwoordig wordt er een grote variatie aan buitenlessen aangeboden door verschillende trainers.

Bij Optimaal Leefstijl kan je bijvoorbeeld bootcampen in Doetinchem bij het Kruisbergse bos, outdoor trainen bij sportpark zuid of de power sled traning volgen bij het grasveld van Rietveld Lyceum in Doetinchem. Wat echt telt, is het opbouwen van een relatie tussen jou, de deelnemers en de natuur. Ben jij een liefhebber van buitensporten? Ervaar de fijne en prettige sfeer door een proefles naar keuze mee te doen.

Waarom outdoor sporten?

Er zijn verschillende reden om buiten te gaan sporten.

1. Oefening en stressverlichting

Ons leven is de afgelopen jaren enorm veranderd. Hoewel het thuiskantoor zeker veel voordelen heeft, betekent het voor veel mensen dat ze niet per se de deur uit hoeven. Een goede training in de frisse lucht kan stress van de werkdag verlichten en zorgen voor de nodige dagelijkse beweging. Als de zon schijnt, is een buitenles de perfecte gelegenheid om wat vitamine D binnen te krijgen.

Outdoor fitness Doetinchem

Outdoor sporten kan hardlopen zijn, maar je kan ook fitnessen in de openlucht.

2.Lichamelijke en mentale gezondheid

Buiten zijn met anderen is ook goed voor de geest. De geestelijke gezondheid is gebaat bij de positieve uitwisseling van gedachtes met andere mensen. Daarbij wordt het lichaam en het immuunsysteem versterkt door te sporten in de frisse lucht. Sporten in de openlucht verkleint de kans op het oplopen van Corona en andere virussen dan wanneer je binnen in een sportschool sport. Dit komt omdat de lucht buiten vaak schoner is dan binnen.

Sterke Start maken met persoonlijke en deskundige begeleiding

Wil je lekker aan de slag gaan met het veranderen van je leefstijl? Vind je verantwoord en veilig trainen belangrijk? Dan helpen de professionals van Optimaal Leefstijl Doetinchem met professionele en deskundige begeleiding je graag op weg naar een fittere, gezondere en vitalere levensstijl. Zo staan onze personal trainers en coaches voor je klaar om je te helpen met voldoende beweging, gezond voedingspatroon en goede gewoontes die voor jou haalbaar zijn. Samen gaan we uitdagingen aan en verpletteren we ze! Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven