Effecten van sociale media op je zelfbeeld

Effecten sociale media

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Effecten sociale media

Effecten van sociale media op je zelfbeeld

Op het internet staan er miljarden materiaal aan content over training, voeding, rust, gedragsverandering en nog veel meer. Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Fitness modellen en fitness influencers kunnen de lat voor je zo hoog leggen dat het ernstige schade aan je mentale gezondheid kan toebrengen. Om je daartegen te beschermen lees je in deze blog wat de effecten van sociale media op je zelfbeeld kan zijn en wat je ertegen kan doen.

Door de bomen het bos niet meer zien

Als je een coach of trainer bent die zijn werk serieus neemt, dan zal je moeten begrijpen dat de dagelijkse content die online en offline verspreid wordt enorm is. Mensen verzinnen nieuwe methoden die zij het beste vinden, delen deze online of met elkaar in de sportschool of bij een lekker kopje koffie. De mensen streven continu naar vernieuwing en iets dat net wat anders is. We raken snel verveeld en op iets uitgekeken. Dit is een belangrijk aspect dat bij elk individu in het leven wel van toepassing is. Nieuwe chique dingen klinken ingewikkeld en dus zal het wel goed moeten zijn. Of toch niet?

Content filteren

Het is een goede zaak om content te filteren dat voor jou van toepassing is. We begrijpen dat het lastig is om door de bomen het bos te zien. Het makkelijkste is om onze blog pagina in de gaten te houden en te volgen op de socials, zoals TikTok, Instagram Facebook. Wij delen namelijk alleen content die wetenschappelijk onderbouwd is en je in de praktijk verder kan brengen met tips en tricks. Dat kan zijn op het gebied van krachttraining, conditietraining, gezond voedingspatroon en optimaal herstel. Maak je over de onderstaande voorbeeld in ieder geval geen zorgen, want hier heb je niet of nauwelijks invloed op. Mocht je dat toch willen doen, dan hebben we een aantal uitgaande links toegevoegd om je zorgen weg te nemen 🙂

Of een andere mooie trainingsmethode die cool klinkt. Focus je op de fundamenten van een duurzaam en gezonde levensstijl, want alleen dat zal je jezelf beschermen van de negatieve invloeden van sociale media. Lees verder in deze blog waar je op zal moeten letten om een sterk fundament te creëren voor een duurzaam en gezonde levensstijl.

Leg een sterke basis voor jezelf neer

Ongetwijfeld dat het niet sexy klinkt, maar leg altijd voor jezelf een sterke basis neer in datgene wat je doet of wilt gaan doen. Laat je niet gek maken en focus jezelf op de fundamenten als het gaat om sporten, bewegen, starten met gezonder eten, gezond voedingspatroon voor jezelf creëren en optimaal herstellen. Verandering kosten tijd, gun en geef jezelf ook die tijd. Start bij de basis en hanteer deze onderstaande voorbeelden:⠀

 • Kies voor kwalitatieve volwaardige voedingsproducten die rijk zijn aan macro- en micronutriënten
 • Eet bij elke maaltijd iets aan eiwitten
 • Zorg dat je dagelijks minimaal 250 gram aan groenten eet
 • Zorg dat je dagelijks minimaal 250 gram aan fruit eet
 • Kies voor vezelrijke producten
 • Doe minimaal twee keer per week aan krachttrainingen met gewichten
 • Doe minimaal één keer per week aan conditietraining, door te gaan fietsen, hardlopen of zwemmen
 • Beweeg dagelijks door minimaal 8000 stappen te zetten
 • Ga elke dag naar buiten en haal een frisse lucht en energie
 • Leer tijd voor jezelf vrij te maken
 • Focus jezelf op het proces, niet op het resultaat.
 • Geniet van de kleine stappen die je vooruit zet.

Sterker in je schoenen met persoonlijke en professionele begeleiding

Vind je het lastig om ongestoord je eigen doelen te behalen? Lukt starten je misschien wel, maar vind je het lastig om de motivatie door te trekken totdat je je wensen hebt behaald? Kan je een stevige stok achter de deur goed gebruiken om effectief aan de slag te gaan met gezonder eten en leven? Dan helpen de professionals van Optimaal Leefstijl Doetinchem je graag op weg naar een fittere, gezondere en vitalere levensstijl. Zo staan onze personal trainers en coaches uiterst gedreven voor je klaar om je te helpen met voldoende beweging, gezonde voedingspatroon en goede gewoontes die voor jou haalbaar zijn. Samen gaan we uitdagingen aan en verpletteren we ze! Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar top