Gezonde leefstijl door een goede hygiëne

Gezonde leefstijl door goede hygiëne

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Gezonde leefstijl door goede hygiëne

Gezonde leefstijl door een goede hygiëne

Tegenwoordig worden we overhoop gegooid met alle soorten bacteriën en virussen. De coronavirus is een nieuwkomer aan de bacteriën en virussen.. Ondanks dat de meeste bacteriën en virussen niet dodelijk zijn, is het van belang om te letten op je eigen hygiëne. Dat doe je voor jezelf, maar ook om anderen niet ziek te krijgen. In deze blog geven we tips mee die bijdragen aan een goede hygiëne en corona en andere ziektes voorkomen. Een gezonde leefstijl start bij een goede hygiëne.

Hygiëne voor jezelf en anderen

Was als eerste na het sporten je handen. Je pakt materialen vast die andere ook vastpakken en die misschien door anderen niet goed schoon zijn achtergelaten. Het is belangrijk om regelmatig en op de juiste manier je handen te wassen. Dit kan de kans op besmettingen verkleinen en daardoor ook mogelijk ziekte voorkomen. Dit geldt niet alleen nadat je hebt gesport. Ook wanneer je van je school, werk, visite of welke andere afspraak dan ook weer thuis komt. Je wilt namelijk zo min mogelijk bacteriën en virussen naar huis brengen.

Er zijn verschillende desinfectiemiddelen. Die middelen zijn gemaakt om zoveel mogelijk bacteriën te doden. Als je vaak desinfecterende middelen gebruikt, kunnen bacteriën resistent worden tegen het middel en mogelijk ook tegen antibiotica. Dat betekent dat desinfecterende middelen of antibiotica minder goed of helemaal niet meer werken in situaties dat ze echt nodig zijn. Overdrijf daarom dan ook niet met je handen te wassen. In bepaalde situaties is desinfecterende zeep wel nuttig. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, omdat hier veel mensen zijn met een sterk verminderde weerstand.

Van jongs af aan is het belangrijk om aan kinderen mee te geven dat handen wassen belangrijk is. Uiteraard geldt dat ook bij andere aspecten van het leven. Zo wil je ook je voedsel goed blijven wassen. Het wassen van groente en fruit onder stromend water verwijdert veel vuil en bacteriën, maar helaas niet alle pesticiden. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de pesticiden het beste verwijderd wordt door de groente en het fruit te laten weken in een bad van water en baking soda.

Goed groenten wassen

Wen jezelf en je kinderen aan om voedsel altijd goed te wassen, alvorens het gegeten wordt.

5 Stappen | Handen wassen

 1. Was je handen onder stromend lauw water.
 2. Gebruik hierbij vloeibare zeep.
 3. Wrijf de zeep over de hele hand, ook tussen de vingers en onder de nagels.
 4. Spoel je handen goed af.
 5. Droog je handen aan een droge, schone handdoek of aan een papieren wegwerphanddoek.

Was je handen⠀

 1. Als je eten gaat klaarmaken
 2. Voordat je aan tafel gaat om te eten
 3. Bij het aanraken van rauw vlees, vis en gevogelte
 4. Wanneer je rauw groenten hebt aangeraakt
 5. Bij het breken van eieren
 6. Als je hebt gehoest of geniest
 7. Zodra je terugkomt van de toilet
 8. Wanneer je de afvalbak hebt aangeraakt
 9. Als je in contact bent gekomen het (huis)dieren
 10. Na contact met vuil textiel
 11. Wanneer je de baby hebt verschoond

Gezonde leefstijl met professionele en deskundige begeleiding

Ondervind je problemen met je gezondheid? Ervaar jij een belemmeringen die je weerhouden om te starten met sporten en je leefstijl te veranderen? Dan helpen de professionals van Optimaal Leefstijl Doetinchem met professionele en deskundige begeleiding je graag op weg. Met persoonlijke begeleiding en adviezen leer je sporten en gezonder eten makkelijker een onderdeel worden van je nieuwe leefstijl. Laat geen enkele belemmering jou tegen houden van sporten en werk samen met je personal trainer uit Doetinchem naar een fittere, gezondere en vitalere levensstijl. Onze personal trainers en coaches staan uiterst gedreven voor je klaar. Met voldoende beweging, gezond voedingspatroon en goede gewoontes bouwen we samen aan een sterk fundament die voor jou zonder moeite vol te houden is. Samen gaan we uitdagingen aan en verpletteren we ze! Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven