Gezonde snacks die afvallen makkelijker maken

Gezonde snacks

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Gezonde snacks

Gezonde snacks die afvallen makkelijker maken

Als je wilt afvallen kan je de frikadel speciaal en die heerlijke toch beter links laten liggen. Maar dat betekent niet dat je nooit mag snacken. Je hebt vast wel eens het advies meegekregen dat je niet mag snacken tijdens het afvallen. Gooi die stelling maar in de prullenbak, want er zijn verschillende gezonde snacks die je naar hartenlust kan eten zonder je zorgen te hoeven maken dat je gewicht omhoog zal schieten. In de blog lees welke gezonde snacks jij kan blijven eten, zodat je lekker en makkelijk blijft afvallen. Ook belichten we één gezonde snack in het bijzonder uit.

Gezonde snack

Wil je graag afvallen? Dan dien je ervoor te zorgen dat je minder calorieën eet en drinkt dan dat je lichaam gebruikt. Verder is het belangrijk je volwaardige voedingsproducten blijft nuttigen, zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt: voldoende eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten, maar ook vitamines en mineralen. Om die reden raden we je af om veel koekjes, snoep of gebakken als tussendoortjes te nemen. Ook al zou het binnen je caloriebehoefte passen.

 • Rijstwafel, volkoren beschuitje of cracker met aardbeien.
 • Appel of peer in partjes met een snufje kaneel.
 • Een kleine portie (soja)yoghurt met een handje blauwe bessen.
 • Fruithapje van een geprakte halve banaan en geraspte appel.
 • Fruit in de vorm van bessen. Bessen zijn lager in calorieën dan bijvoorbeeld een banaan.
 • Gepofte maïs met een snufje zout.
 • Maïs.
 • Bruschetta.
 • Bakje magere kwark met smaak.
 • Cottage cheese.
 • Proteïne pudding.
 • Vegan choco eiwitrepen.
 • Boerenkool chips.
 • Noten en zaden. Omdat ze calorierijk zijn raden we aan om de porties klein te houden en af te wegen.

Popcorn is gepofte mais. Als je de korrels van de graan verwarmt, ontstaat er aan de binnenkant stoom, omdat het water in de korrels verdampt. De flinke druk hierbij zorgt ervoor dat de schil van de korrel openbarst. Blijf gevarieerd eten, dan kan een popcorn prima als snack gegeten worden!

De veelzijdigheid van maïs

Maïs bevat veel mineralen. Het bevat veel natrium, kalium, en is zeer rijk aan ijzer, fosfor en magnesium. Het absorbeert overtollig cholesterol, wat een gunstige invloed heeft op je hart en bloedvaten. Het graan bevat flink wat vezels, stoffen die je darmen gezond houden en daarmee voor een goede spijsvertering zorgen. Verder bevat het antioxidanten, zoals polyfenolen. Deze stoffen zorgen er niet alleen voor dat je lichaam minder kans heeft op ontstekingen, maar gaan ook nog eens aderverkalking tegen. Minpunt van maïs is dat het een hoge glycemische index, heeft, wat betekent dat suikers uit het voedingsmiddel snel in het bloed opgenomen worden. Popcorn is gepofte maïs en bevat veel voedingsstoffen. Het is een goede bron van vitamine B1, B2 en ijzer. Als je de korrels van de graan verwarmt, ontstaat er aan de binnenkant stoom. Omdat het water in de korrels verdampt begint er een flinke druk te ontstaan. Die druk zorgt ervoor dat de schil van de korrel openbarst. Er zijn verschillende mogelijkheden van een popcorn. Laten we er verder naar kijken.

Zoet of zout?

Zoete popcorn wordt vaak gebakken in transvetten. Transvetten zijn slecht voor je gezondheid en verhoogt de kans op hart- en vaatziektes, diabetes, cholesterol en kanker. Om de popcorn gezoet te krijgen worden er heel veel suikers toegevoegd. Denk aan een laagje roomboter, chocolade of karamel. Gezouten popcorn bevat vaak ongezonde transvetten en andere kunstmatige toevoegingen. Daarnaast wordt de snack vaak met gesmolten boter gegeten en wordt het zo een enorme caloriebom. Gezouten popcorn bevat veel natrium. Er zijn diverse gunstige en ongunstige gezondheidseffecten van zout voor ons lichaam. Echter kan je makkelijk daar op inspelen door de rest van je dag de zoutconsumptie in de gaten te houden.

Varianten

Wanneer je kant-en-klare popcorn bij de supermarkt koopt, zitten er evenveel en soms zelfs meer calorieën in de zoute dan in de zoete popcorn. Dit is best interessant. In zout zit namelijk geen calorieën en in suikers juist heel veel. Hoe kan dat? Check de volgende keer in de supermarkt maar eens de etiketten van de zakken zoete en zoute popcorn. De reden dat de zoute popcorn vaak meer calorieën bevat, omdat het meer vet bevat dan de zoete variant. Hierdoor loopt het aantal calorieën van de popcorn natuurlijk snel op. Zelfgemaakt popcorn is een gezonder alternatief. Supermarkt popcorn bevat veel meer calorieën en chemische stoffen. Check daarom de etiketten voordat je denkt dat elk popcorn een gezonde snack is.

Gouden tip

Om van smaak te variëren kan je kruiden aan toevoegen of diepvriesfruit in de magnetron laten smelten en over je popcorn verspreiden. Daarnaast kun je ook chilipoeder of knoflookpoeder hanteren om interessante popcorn variant te creëren. Laat je creativiteit erop los, maar verwaarloos het niet met de extra calorieën! Wanneer je het met mate eet, hoef je je zeker niet schuldig te voelen. Zo blijf je de juiste koers varen om af te vallen en vet te blijven verliezen.

Afvallen met persoonlijke en deskundige begeleiding in Doetinchem

Vind je het lastig om zelf te bepalen wat je moet doen om effectief vet te verliezen? Wil je snel aan de slag gaan met het veranderen van je leefstijl en starten met de overtollige kilo’s kwijt te raken? Dan helpen de professionals van Optimaal Leefstijl Doetinchem met professionele en deskundige begeleiding je graag op weg naar een fittere, gezondere en vitalere levensstijl. Zo staan onze personal trainers en coaches voor je klaar om je te helpen met voldoende beweging, gezond voedingspatroon en goede gewoontes die voor jou haalbaar zijn. Samen gaan we uitdagingen aan en verpletteren we ze! Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven