is biologisch eten gezonder?

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn bij de productie van biologisch voedsel . Zo krijgen dieren meer ruimte dan in de gangbare veeteelt en landbouw en worden mestoverschotten voorkomen. Biologische producten hebben de EKO: Europees Biologisch en Demeter. Over het algemeen zijn biologische producten en niet-biologische producten net zo gezond en veilig.

Is biologisch jam altijd gezonder?

Dit is de vraag die ik laatst een van mijn cliënten hoorde stellen. Een hele goede vraag. Ik zal deze vraag beantwoorden met een voorbeeld. Jam is een product dat bij elk gezin wel op de tafel of in de kast ligt. Bij dit voorbeeld gebruik ik een abrikozen jam als voorbeeld, waarvan de een biologisch is en de ander een normale jam. Allebei van hetzelfde merk. Ik word hier niet voor gesponsord.

Het doel is om je bewuster te laten raken over voedingsproducten, zodat je een gezond en gebalanceerd leefstijl eigen kan maken!

Het doel

Het doel van dit bericht is om jullie alleen bewuster te laten raken over bepaalde voedingsproducten en te helpen naar een gezond en gebalanceerd leefstijl

Er is (nog) niet aangetoond dat biologisch voedsel gezonder is dan gangbaar voedsel. Verschillende onderzoeken naar individuele producten laten zien dat biologische producten MINDER resten van BESTRIJDINGSMIDDELEN bevatten en soms MINDER NITRAAT dan gangbare producten.

Beide producten zijn veilig om in gebruik te nemen. YES!

Vandaag ging ik even de supermarkt in om te kijken naar het verschil tussen 2 soorten jam producten. Wat mij opviel was dat de biologische jam vele malen hoge zat in de totale kcal met 100 gram:

  • Bio jam per 100 gram: 240 kcal
  • Normale jam per 100 gram: 113kcal

Per snee

Gemiddeld gaat er ongeveer 20 gram op een snee brood.

  • Bio jam per snee (20 gram): 48 kcal
  • Normale jam per snee (20 gram): 22,6kcal
Abrikozen jam is ook ideaal om taarten mee te maken!

De energiebalans

De energiebalans is leidend als we kijken naar:

  1. Rond hetzelfde lichaamsgewicht blijven.
  2. Aankomen in lichaamsgewicht.
  3. Afvallen in lichaamsgewicht.

Kortom

Als je wilt afvallen of rond hetzelfde lichaamsgewicht wilt blijven, zal in dit geval de normale jam je beter uitkomst bieden. Het is namelijk meer dan de helft lager in de kcal per sneetje brood.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar top