Je lichaamstaal bepaalt wie jij bent

Postuur

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Postuur

Een lichaamshouding zegt veel over je. Je lichaamshouding is belangrijk naar anderen toe, want iedereen beoordeeld je. Het kan zo zijn dat je lichaam en mond niet hetzelfde zeggen, terwijl jij je hier niet van bewust bent. We gebruiken lichaamstaal om onszelf beter te verwoorden. Dit gebeurd onbewust en het is erg belangrijk. Lichaamstaal vertelt je in feite meer dan verbale communicatie. Als jij eenmaal de lichaamstaal goed begrijpt kan je bijna zeker weten hoe een persoon zich echt voelt.

Je lichaamshouding kan bepalen wie jij bent

Deze blog vertelt de impact van je houding op je hormonale balans. Werk aan je houding en behaal op elk vlak de beste versie van jezelf.

Amy Cuddy Ted-Talk

Ken jij de TED-talk van Amy Cuddy? ⁠

Nee? Dan moet je verder lezen

Het is een TED-talk over de voordelen van machtspositie, het kreeg miljoenen views en werd de tweede meest populaire TED-talk in de geschiedenis.

Bekijk het filmpje via Youtube van Amy Cuddy: Your body language may shape who you are | Amy Cuddy.

High-power houding

Ze suggereerde dat onze lichaamstaal bepaalt hoe we denken en voelen over onszelf en dus hoe we ons lichaam vasthouden, een impact op onze geest kan hebben. Met andere woorden, door een krachtige houding, kunnen we onszelf sterker voelen.

Onderzoek van Cuddy

Het bewijs van machtspositie kwam uit een studie die Cuddy voltooide terwijl hij aan de Harvard University zat, waar deelnemers twee minuten lang in een krachtige houding (uitgestrekte houding) of een lage krachthouding (naar binnen gebogen, gekruiste benen) zaten. Cuddy ontdekte dat degenen die in de high-power pose zaten, zich krachtiger voelden en beter presteerden in interviews dan degenen die dat niet hadden gedaan.⁠

Voorkomen rugklachten door de focus te leggen op je postuur. Geschikte oefeningen kunnen jou daarbij helpen!

Testosteron & Cortisol verhouding

Een ander ding dat ze tijdens deze studie ontdekten, was dat het stellen van kracht hun lichaamschemie daadwerkelijk veranderde. Cuddy’s onderzoek suggereerde dat degenen die high-power poses aannamen een toename van testosteron en een afname van cortisol vertoonden. Cuddy interpreteerde deze hormonale effecten als verder bewijs van toename van gevoelens van macht.⁠

Maar de effecten van machtspositie op hormonen zijn nog steeds twijfelachtig. Er is onvoldoende bewijs van het hormoonaspect van de resultaten van Cuddy om te zeggen dat machtsvorming echt effect heeft op onze hormonen.⁠

Desalniettemin is een krachtiger gevoel na het poseren van kracht een feit en als het gaat om de details, kan alles helpen.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar top