Niet afvallen, maar afslanken

Niet afvallen, maar afslanken

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Niet afvallen, maar afslanken

Niet afvallen, maar afslanken

Iedereen weet natuurlijk wel wat er met afvallen wordt bedoeld, toch kun je je afvragen of dit wel de juiste uitdrukking is. Ondanks dat ze veel op elkaar lijken zijn afvallen en slanken twee verschillende doelen. Bijna overal lees je het woord afvallen, maar is dat wel de juiste benaming van hetgeen wat men wilt bereiken? De meeste mensen hebben afslanken en weer een groep andere mensen willen juist afvallen. Wij gaan je uitleggen wat de twee begrippen precies betekenen en wat het verschil is.

Wat is afvallen?

Ondanks dat je zou kunnen zeggen dat afslanken en afvallen synoniemen van elkaar zijn, geeft de van Dale toch twee verschillende definities. Van Dale geeft de volgende definitie aan het begrip afvallen:

“Achteruitgaan in gewicht”.

Wat is afslanken?

Van Dale geeft de volgende definitie aan het begrip afslanken:

“Slanker worden”, “Terugbrengen in omvang”.

Waar ligt jouw prioriteit?

Als we letterlijk naar de definities van de twee verschillende begrippen kijken, dan is afslanken een betere term om vet kwijt te raken. Afvallen heeft meer associatie met gewicht verliezen. Het is maar net waar je zelf de focus op wilt gaan leggen. Wil je je vetpercentage verlagen? Dan past de term afslanken beter. Wil je specifiek een aantal overtollige kilo’s kwijtraken? Dan kan je beter het begrip afvallen gebruiken.

Het is je waarschijnlijk wel bekend dat spierweefsel zwaarder is dan vet. Wanneer je actief en regelmatig sport om “af te vallen”, kan dat ervoor zorgen dat je in spiermassa aankomt en dus zwaarder wordt. Vooral krachttraining zal voor dat effect kunnen gaan zorgen. Met cardiotraining zal je niet snel spiermassa ontwikkelen, maar eerder een betere conditie. Het getal dat je op de weegschaal ziet zegt dus lang niet alles. Het zit zelfs zo dat als je gewicht achteruitgaat het ook kan betekenen dat je spiermassa aan het verliezen bent. Langzaam afvallen is daarom beter voor je algehele gezondheid. Om een jojo-effect met je lichaamsgewicht tegen te gaan adviseren we je om met een persoonlijke coach in te schakelen. Je persoonlijke coach kan je zo effectief en goed mogelijk coachen en begeleiden om jou afval of afslank doelen te behalen.

Effectief afslanken met deskundige en professionele begeleiding

Afvallen is absoluut voor iedereen mogelijk. Je zal je leefstijl erop moeten aanpassen om succesvol af te kunnen vallen en om blijvende resultaten te behalen. Het vereist discipline, motivatie én de nodige kunde en kennis. Je hoeft niet alles al perfect op orde te hebben. Sterker nog, je persoonlijke coach coacht je om een sterke mindset te ontwikkelen en de motivatie via jezelf te vinden.

Als je effectief wilt afvallen doe je er dus goed aan om dat onder professionele en deskundige begeleiding te doen. Niet alleen zodat je je streefgewicht behaalt en vet verliest, maar dat ook verantwoord behoudt en veilig te werk gaat. Daarom bieden we nu tijdelijk een gratis proefles aan van het Sterke Start Traject. Zo maak je vrijblijvend kennis met de coaches en trainers, de Small Group en bepaal je na de fijne sfeer en voldoening van de een door jou gekozen training te hebben ervaren of je door wilt gaan. Vul hier je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact op om een intakegesprek in te plannen op een moment dat jou ook het beste uitkomt.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar top