Sporten met fitness elastieken

Sporten met fitness elastiek

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Sporten met fitness elastiek

Sporten met fitness elastieken: 5 effectieve oefeningen

De zon schijnt steeds vaker, de temperaturen stijgen en het weer is prachtig. Heerlijk! Dat wil zeggen dat de zomer eraan komt. Heerlijk een kleurtje pakken onder de zon of zwemmen in het verkoelende water met een cocktail in je hand. Het zijn allemaal prachtige vooruitzichten. Hoe zit het met jou? Ben jij ready om je badkleding weer uit de kast te halen en straks aan te trekken? Of heb je hier en daar nog wat lichamelijke onzekerheden? Wij hebben een laagdrempelige oplossing voor je: probeer eens te sporten met fitness elastieken. We zetten een aantal oefeningen op een rij, zodat jij een effectieve home workout kan uitvoeren!

Verschillende soorten fitness elastieken

Fitness elastieken zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo bestaan er varianten met een hoge of lage weerstand en een zware of lichte spanning. De Optimaal Leefstijl fitness elastieken set zijn lange fitness elastieken die bestaan uit een 5-delig set inclusief opbergzak. Met het opbergzakje kan je de banden netjes opbergen en gemakkelijk overal naartoe meenemen. Zelfs als je op vakantie of op de camping bent. Schaf jij er nu eentje aan, dan ontvang je ook nog eens een gratis Workout Gids met alle oefeningen om een effectieve workout neer te zetten ter waarde van €15!

Klaar voor de start?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een goede warming-up een must is voordat je start met een workout. Ben je een startende sporter? Begin dan met een wat lichter exemplaar en een lage weerstand. Ben je gevorderd? Kies dan juist voor een variant die wat zwaarder is, zodat je jezelf optimaal kan uitdagen. Naast de Optimaal Leefstijl weerstandsbaden set zijn ook de Booty Bands set online te verkrijgen. En heb je hem eenmaal in huis? Dan kun je direct beginnen met sporten. Voor de onderstaande oefeningen gebruik je de kortere bootbands en de langere fitness elastieken. Heb jij je alles ready? Dan gaan we van start!

Oefening 1. X band walks

Met deze oefening train je je core, bil- en beenspieren. Ga met je voeten op schouderbreedte op het elastiek staan. Plaats de korte Booty band net boven de knie hoogte. Op deze hoogte heb je optimale spanning. Start de oefeningen door lichtjes door je knieën te zakken en de billen naar achteren te brengen. Zet vervolgens 15 kleine tappen naar links en ga weer terug naar je startpositie door 15 kleine stappen te zetten. Probeer hiermee 2 keer op en neer te gaan en dat telt als één complete set. Probeer in totaal 3 sets te voltooien, met tussenpauzes van 30 seconden. Het is belangrijk dat je het elastiek strak houdt. Voelt hij wat slap aan? Breng dan je benen wat meer uit elkaar.

Oefening 2. Deadlift

Voer deadlift uit met een weerstandsband om je bilspieren, hamstring en onderrug te versterken. Ga op het midden van de band staan met je voeten iets breder dan je schouders zijn. Voeten breng je uit elkaar en je tenen wijzen iets naar de zijkant. Lus elk uiteinde van de band om je handen en bal je vuisten om de band heen, zodat je de band stevig vast kunt pakken. Zak lichtjes door je knieën en zorg dat de banden in je handen op spanning komen te staan. Hol je rug en span je buikspieren aan. Adem diep in vanuit je buikholte, houd dit vast en lever kracht door met een recht rug overeind te komen. Net wanneer je overeind komt knijp je op het laatste moment je bilspieren samen, zodat de focus van de uitvoering naar je hamstrings en bilspieren gaan. Terwijl je net overeind komt adem je ook uit alsof je door een rietje blaast. Herhaal deze oefeningen 15 keer. Vervolgens heb je 30 seconden rust en maak je nog twee sets. In totaal voer je dus in drie sets 45 herhalingen uit.

Oefening 3. Banded row

Ontwikkel alle belangrijke rugspieren en verbeter tegelijkertijd je lichaamshouding en postuur. Plaats de weerstandsband rond de boog van je voeten en pak de band stevig vast. Houd je rug recht met je buikspieren aangespannen en je schouders naar beneden. Trek de band naar je toe door je schouderbladen naar elkaar toe te bewegen. Strek bij de terugweg je armen, zonder dat de spanning van de band verloren gaat. Herhaal dit 15 keer met 3 sets en 30 seconden rust tussendoor.

Oefening 4. Banded chest fly

Versterk je schouders en definieer je borstspieren met deze bovenlichaam oefening. Sta op schouderbreedte en stabiel door lichtjes door je knieën te buigen. Breng de band om je handen en plaats het vervolgens op je schouderblad. Niet te hoog, anders komt de band in je nek. Strek je armen, zodat je een T-vorm inneemt. Houdt je ellebogen tussen de band. Breng vervolgens met gestrekte ellebogen je handen naar elkaar toe. Houd je schouderbladen bij elkaar. Houd 2 seconden de spanning vast en ga 2 seconden terug naar je T-vorm. Herhaal deze beweging 15 keer met 3 series en 30 seconden rust tussendoor.

Oefening 5a. Banded Mountain climbers

Neem op de grond je plankpositie in door op je handen en voeten te gaan staan. Plaats het elastiek om beide enkels. Houd je armen gestrekt. Span je core aan. Dat kan je al doen door te bracen. Dat kan je doen door je diep richting je buikholte in te ademen. De druk zal zich rondom je core naar buiten gaan zetten. Hierdoor komt je core op spanning. Vervolgens beweeg je jouw rechterknie richting je borst en weer terug naar achteren. Deze beweging herhaal vervolgens ook met je linkerknie. Heb je met elke knie 15 herhalingen uitgevoerd? Dan is dat 1 set. Herhaal 3 sets met 30 seconden tussendoor. Met deze oefening train je vooral je buikspieren. Wanneer je de oefening op een hoog tempo uitvoert, zal je ook je conditie ermee kunnen verbeteren.

Oefening 5b. Banded Mountain climbers

De mountain climbers kan je ook perfect uitvoeren met de Optimaal Core sliders. Deze sliders zijn inbegrepen bij de Booty band set. Plaats de slider met de zachte kant op een harde gladde ondergrond. Plaats je voeten erop, houd je armen gestrekt en span je core aan. Vervolgens beweeg je jouw rechterknie richting je borst en weer terug naar achteren. Deze beweging herhaal vervolgens ook met je linkerknie. Heb je met elke knie 15 herhalingen uitgevoerd? Dan is dat 1 set. Herhaal 3 sets met 30 seconden tussendoor. Met deze oefening train je vooral je buikspieren. Wanneer je de oefening op een hoog tempo uitvoert, zal je ook je conditie ermee verbeteren.

Waarom deze oefeningen?

Je hebt nu een vijftal oefeningen meegekregen. Met deze vijf oefeningen heb je een duw beweging, trek beweging, een beweging voor de billen, een beweging voor de core en je werkt aan je conditie. Hiermee heb je een perfect uitgebalanceerd trainingsplan en train je je gehele lichaam effectief in korte tijd. Dit is pas een kwalitatief full body workout!

Sporten met elastieken onder professionele begeleiding

Zoals je vast hebt begrepen zijn er diverse oefeningen die je kunt uitvoeren met de elastieken. Je hebt weinig spectaculairs nodig om een effectieve workout neer te kunnen zetten. Je traint niet één specifiek spiergroep, maar in korte tijd de grootste spiergroepen. En laat nou net zo zijn dat hoe meer spiergroepen je activeert, hoe hoger je in je verbranding zal zitten. Deze oefeningen zijn pas het begin. Er zijn nog talloze manieren om oefeningen uit te voeren en er is nog zóveel meer wat je kunt doen op het gebied van sporten met een elastiek. Kan jij hier wel wat hulp bij gebruiken? En wil je naast het weerstandselastiek ook aan de slag met gewichten, halters en dumbells? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek en maak kennis met het Sterke Start traject.

Je hebt dan een personal coach en trainer waarmee je personal trainingen in Doetinchem onder deskundige en professionele begeleiding zal uitvoeren. Je personal trainer daagt je uit om je uit de comfortzone te halen en nieuwe grenzen op te zoeken. Dat in combinatie met personal en mental coaching, gezonde voeding en persoonlijke voedingsplan ga jij gegarandeerd een Sterke Start maken richting een gezond, fit en vitaal lichaam. Waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan en laat die zomer maar komen!

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven