Thuis fitnessen, de drie beste workouts

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

We zijn al meer dan een jaar verder en kunnen helaas door de corona maatregelen niet sporten in de sportscholen, PT studio’s en is het samen buiten trainen ook wat moeilijker geworden. Het leven van ons allemaal wordt beïnvloed. Corona krijgt de volle aandacht, maar de beste medicijnen om een sterk immuunsysteem te krijgen zijn er al allemaal. Een gezonde leefstijl waarbij bewegen, gezonde voeding en voldoende ontspanning belangrijke spelers zijn, zijn de beste medicijnen om een sterk immuunsysteem te krijgen en Corona en andere ziektes tegen te gaan. Juist in deze tijden is het van belang om werk te maken van je gezondheid en de beste medicijn die er is te gebruiken, namelijk bewegen!

Het kan beste moeilijk zijn om goede effectieve workouts te structureren, zeker als je geen fitnessmaterialen hebt. Daarom heb ik in deze blog 3 effectieve thuis workouts opgesteld, zodat jou nog alleen maar het uitvoeren resteert!

”Samen trainen kan leuker zijn dan alleen!”.

Trainen is meer dan alleen ‘doen’

Deze 3 thuis trainingen zijn voorbeelden wat je thuis kunt doen. Het is altijd goed om zelf ook te experimenteren met bewegingsvormen en oefeningen. Focus bij de uitvoering niet alleen om het te doen, maar om de bewegingsvormen onder knie te krijgen. Word de baas over je eigen lichaam en verpletter op die manier jouw eigen grenzen.

Elk oefening is voorzien van een linkje naar een video. Ga met je muis of duim via je mobiel of tablet over de oefeningen heen en druk erop om de oefeningen te bekijken.

Oefeningen in workout 1

Bekijk hier de oefeningen uit workout 1 van de full body home workout. In deze workout werk je op tijd. Pak dus je mobiel erbij en start straks de timer. Na het voltooien van één volledige ronde is het de bedoeling dat je nog één of twee rondes doet. De eerste week zijn twee rondes prima, de week erop ga je voor drie zondes en blijf focussen op de Time Under Tension!

Warming-up totaal 3 minuten

Squat (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Push (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Pull (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Buikspieren (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Postuur corrigeren (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

”Om een toffe training neer te zetten heb ik niks anders nodig dan…jezelf! Maak er het beste van, dat je al een start maakt is super knap van je ;)”.

Oefeningen in workout 2

Bekijk hier alle oefeningen uit de tweede full body home workout. Ook hier werken we op tijd. De bedoeling is, net als bij workout 1, dat je hier twee of drie rondes van voltooid en focust op de correcte uitvoering. Kwaliteit boven kwantiteit!

Warming-up totaal 3 minuten

Posterieur [achterkant lichaam]

Lunges (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Push (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Pull (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Buikspieren (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Postuur corrigeren (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

”Houd je trainingen leuk, zo zorg je ervoor dat het je weinig moeite kost om jezelf daadwerkelijk uit te dagen! Focus op de lange termijn en daarvoor is plezier een cruciaal element.”.

Oefeningen in workout 3

Bekijk hier alle oefeningen uit de derde full body home workout. Ook hier werken we op tijd en wil je focussen op de correcte uitvoering. De bedoeling is, net als bij workout 1 & 2, dat je hier twee of drie rondes van voltooid.

Warming-up totaal 3 minuten

Benen (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Push (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Pull (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Buikspieren (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Postuur corrigeren (1 minuut per oefening, neem rust als je dit nodig hebt)

Zoals het je waarschijnlijk al duidelijk is geworden is het verstandig om niet telkens met de oefeningen te switchen. De reden dat er andere oefeningen geïmplementeerd zijn, is om het lichaam vanuit andere hoeken uit te dagen. Start de eerste week in ieder geval met twee rondes, focus op de correcte uitvoering en voer de tweede week al je ronde op naar drie. Vanuit daar ga je proberen om je totale aantal herhalingen binnen de tijd op te schroeven. Het maakt niet uit of je de eerste ronde 6 herhalingen hebt gemaakt. Door routinematig de trainingen uit te voeren zal je merken dat je van 6 herhalingen naar 8, 12 16 of meer bent gegaan in een mum van tijd!

Wil je jouw trainingen nog leuker en uitdagender maken? Bekijk dan de Optimaal Leefstijl weerstandsbanden en fitness elastieken. Je vindt ze hier!

Mocht je twijfelen over de juiste uitvoering, meld je dan aan voor een training en doorloop samen met jou coach een aantal oefeningen waarbij je de tips eenvoudig kunt meenemen en toepassen voor de oefeningen bij jouw thuis training!

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar top