Vijf tips voor thuis sporten

Tips thuis sporten

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Tips thuis sporten

Maak thuis sporten leuker en makkelijker

Voor sommige mensen is de drempel te groot om in de sportschool te gaan sporten. Thuis sporten is dan een alternatief waar de drempel net wat lager word ervaren. Thuis sporten klinkt lekker makkelijk, maar ga je het ook echt doen? En als je ermee wilt gaan starten, hoe en waar kan je dan het beste beginnen? In deze blog geven we je een aantal tips mee om het thuis sporten leuker en makkelijker voor je te maken, zodat je met thuis sporten  fit en gezond kan worden.

Tips voor thuis sporten

Er zijn talloze gratis mogelijkheden om thuis te sporten en fitter te worden. Het is belangrijk om je training zelf leuk te maken en houden. Om thuis te sporten heb je geen speciale apparatuur nodig. Je kan je trainingen wel leuker en gemakkelijker maken door enkele weerstandsbanden te hebben. Immers als je regelmatig sport word je sterker en dan heb je wel extra weerstand nodig om progressie te kunnen blijven boeken. Weerstandsbanden zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo bestaan er varianten met een hoge of lage weerstand en een zware of lichte spanning.

De Optimaal Leefstijl weerstandsbaden set zijn lange fitness elastieken die bestaan uit een 5-delig set inclusief opbergzak. Hiermee kan je duizenden verschillende oefeningen met extra weerstand voor de billen, benen, borst, rug en buikspieren uitvoeren. Met het opbergzakje kan je de banden netjes opbergen en gemakkelijk overal naartoe meenemen. De Optimaal Leefstijl Booty Band set is daarentegen een uitstekende toevoeging voor de billen, buik en benen. Met de kortere banden kan je de onderste extremiteiten gemakkelijker aanspreken en ontwikkelen. Schaf jij er nu eentje aan, dan ontvang je ook nog eens een gratis Workout Gids met alle oefeningen om een effectieve workout neer te zetten ter waarde van €15!

Weerstandsbanden kopen

Maak je trainingen leuker en uitdagender met fitness elastieken.
De Optimaal Leefstijl weerstandsbaden set zijn een prima alternatief.

Een inspirerende omgeving

Dat consistent blijven met je trainingen belangrijk is om resultaten te behalen zal je ongetwijfeld begrijpen. Hoe je die consistentie kan creëren is een ander verhaal. Iets wat heel goed je daarbij kan helpen is om thuis een eigen ruimte te hebben waar je je trainingen kan uitvoeren. Als er namelijk iets is wat rust in je hoofd zal geven om lekker aan de slag te gaan met je training is een inspirerende omgeving. Creëer een ruimte waar je lekker vrijuit kan bewegen. Ergens waar je in ieder geval ongestoord je gang kan gaan. Wanneer je je woonkamer als sportruimte organiseert is de verleiding ook grote om snel weer op de bank te ploffen. Om die verleiding te minimaliseren is het aan te raden om een andere omgeving in het huis op te zoeken.

Thuis sportenKies thuis voor een fijne ruimte waar je ongestoord vrijuit kan sporten en bewegen.

Time under tension

Om een goede training neer te zetten is het niet noodzakelijk om extra gewichten of materialen in huis te halen. Je kan thuis prima sporten zonder extra gewichten of materialen. Met extra gewichten sporten geeft je meer het gevoel dat je echt in de sportschool aan het sporten bent. Voor de één werkt dit motiverender dan voor de ander. Kijk daarom naar waar jouw voorkeuren liggen en waar jij voldoening uithaalt.

Met extra weerstanden kan je wel makkelijker een grotere trainingsprikkel creëren dan met lichaamsgewichtoefeningen. Of je nou sport met extra gewichten of zonder extra gewichten, je wilt altijd de focus behouden op je techniek, uitvoering en de time under tension. Bij time under tension gaat het om de tijd dat je je spieren onder spanning zet. De weerstanden die je tijdens je thuis trainingen zal gebruiken zijn vaak een stuk minder dan de weerstanden die je zal gebruiken in de sportschool. Door je spieren wat langer onder spanning te zetten en te focussen op de uitvoering, kan je met minimale weerstanden een effectiever training neerzetten.

Sport en beweeg regelmatig

Op dagen dat je besluit om niet te gaan sporten, raden wij je aan om laagdrempelige activiteiten uit te voren. Zorg voor vaste dagen en tijden om te sporten en vaste dagen om je rust te pakken. Net als op de sportschool waar de lesuren ingeroosterd zijn. Zo wordt het sporten sneller een vast onderdeel in je week. Zodra het een gewoonte is, wordt het makkelijker om het vol te houden. Tijdens je rustdagen kan je andere beweegactiviteiten uitvoeren die je lichamelijk fit, gezond en vitaal houden.

Maak een ommetje, ga het bos of parkje in of pak de fiets om een stukje te fietsen. Actief zijn op je rustdagen stimuleert de doorbloeding in je lichaam en helpt je om sneller en gemakkelijker afvalstoffen af te voeren. Ook zorgt het in beweging blijven dat je meer calorieën verbrand wat uiteindelijk een positief impact op je gewicht, gezondheid en kwaliteit van leven zal hebben. Door regelmatig te bewegen verklein je de kans op hart- en vaatziektes, vormen van kanker en overgewicht. Laagdrempelige beweegactiviteiten dragen ook positief bij om sneller van spierpijn af te komen en vermindert de kans op andere lichamelijke klachten.

Meer en vaker intensief sporten is niet direct gekoppeld aan sneller afvallen. Het is dus uitermate belangrijk om ook momenten voor jezelf te nemen waarbij je goed jouw rust kan pakken. Plan dus ook je rustmomenten in. Een voorbeeld van een planning tussen sporten en rusten vind je hieronder:

  • Maandag thuis sporten.
  • Dinsdag actief rusten  – 30 minuten een wandeling aan één stuk maken.
  • Woensdag buiten sporten.
  • Donderdag actief rusten – 30 minuten een fietstocht aan één stuk maken.
  • Vrijdag thuis sporten.
  • Zaterdag actief rusten – 30 minuten een wandeling aan één stuk maken.
  • Zondag actief rusten – 30 minuten een wandeling aan één stuk maken.

Frisse lucht doet wonderen. De zon geeft je vitamine D en energie. Probeer daarom zo veel mogelijk je rustdagen in het openlucht uit te voeren. Kies telkens een route uit die jou leuk lijkt. Zo wordt sporten leuker, effectief en makkelijker om vol te houden.

Thuis sporten coaching

Tijdens je rustdagen kan je andere beweegactiviteiten uitvoeren die je lichamelijk fit, gezond en vitaal houden.

Drie gratis thuis workout schema’s!

Je hebt thuis een mooie ruimte om te sporten en bewegen vrij gemaakt, je sportkleren zijn aangetrokken, de materialen staan klaar en nu is het tijd om te starten! Maar waar begin je nou mee? Een goed opgebouwd trainingsschema vraagt om kennis en kunde. De oefeningen die geadviseerd worden moeten namelijk wel veilig, verantwoord en uitvoerbaar zijn en blijven. Om je goed op weg te helpen hebben we drie gratis thuis workout schema’s opgesteld! Deze thuis workout schema’s kan je zonder apparaten, extra gewichten of materialen uitvoeren. Je bent uiteraard daar wel vrij in om extra materialen te gebruiken voor meer uitdagingen.

Sporten met professionele en deskundige begeleiding

Er zijn nog talloze manieren om te sporten en er is nog zóveel meer wat je kunt doen om laagdrempelig te starten met (thuis) sporten. Ervaar jij drempels om die start te maken en wil jij je eigen drempels overwinnen? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek en maak kennis met het Sterke Start traject.

Je hebt dan een personal coach en trainer waarmee je personal trainingen in Doetinchem onder deskundige en professionele begeleiding zal uitvoeren. Je personal trainer daagt je uit om je uit de comfortzone te halen en nieuwe grenzen op te zoeken. Dat in combinatie met personal en mental coaching, gezonde voeding en persoonlijke voedingsplan ga jij gegarandeerd een Sterke Start maken richting een gezond, fit en vitaal lichaam. Waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan!

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven