Waarom gripkracht belangrijk is

Gripkracht verbeteren

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Gripkracht verbeteren

Waarom gripkracht belangrijk is

Grip kracht is enorm belangrijk om bij jouw trainingsprogramma te implementeren. Verschillende studies waarbij onderzoek is gedaan naar de grip kracht suggereren dat millennials aanzienlijk zwakkere handgrepen hebben dan jongeren van 30 jaar geleden. In deze blog lees je wat je grip- en knijpkracht zegt over je algehele gezondheid en waarom je aandacht zal moeten geven aan het trainen en ontwikkelen ervan.

Gripkracht- en knijpkracht

Gripkracht is een combinatie van knijpkracht en sterke onderarmen. Met verschillende sporten en oefeningen kan grip kracht de bepalende factor zijn dat je niet of wel optimaal prestatie levert. Bij boksen kan gripkracht je net een krachtigere stoot geven of bij boulderen gaat het net wat makkelijker om voort te bewegen van de ene naar de andere kleur. Bij fitnessen wordt het uitvoeren van de compound oefeningen, zoals de deadlift en bankdrukken, net wat makkelijker als jouw gripkracht goed ontwikkelt is.

De verklaring voor zwakkere handgrepen heeft veel te maken met onze bewegingsgedrag vanaf de jeugd en een sedentair leefstijl. De jongere generatie van nu besteedt veel meer tijd binnenshuis. In plaats van buiten te spelen, klimmen en bewegen zitten ze vaak thuis met elektronica te spelen. Een telefoon vasthouden vereist minder grijpkracht dan in bomen klimmen of andere activiteiten waarbij de gripkracht wordt uitgedaagd. We kunnen er misschien om lachen, maar uiteindelijk heeft dit op lange termijn ernstige gevolgen voor de komende generaties.

Je levensverwachting door gripkracht

Het grote probleem van het hebben van een zwakke grip- en knijpkracht is, dat het veel zegt over algehele fysieke kracht. Gripkracht is letterlijk gekoppeld aan de levensverwachting en is een betrouwbaardere voorspeller dan bijvoorbeeld bloeddruk.⁠ Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een krachtige grip ook correleert met een lange levensduur. Onderzoekers zeggen dat gripkracht jouw algehele kracht en gezondheid kan voorspellen, evenals jouw risico op hart- en vaatziekten. Hoe sterker je gripkracht is naarmate je ouder wordt, hoe groter de kans is dat je ziekten zoals kanker overleeft. Over het algemeen worden oudere patiënten met een sterkere gripkracht aanzienlijk sneller uit het ziekenhuis ontslagen dan mensen met een zwakkere gripkracht.⁠

Om een ​​samenvatting te geven. Je gripkracht is een indicator voor de algehele status van je gezondheid, vitaliteit en mortaliteit. Pas dus gripkracht trainingen in jouw trainingsprogramma toe. Voornamelijk als je met kinderen werkt! Laat ze klimmen, houd meerdere vormen vast en zorg dat de Iphone’s, Ipad’s en Galaxy’s uitstaan.

Sterkste versie van jezelf worden met personal training

Wil je effectief aan de slag gaan om je grip- en knijpkracht te verbeteren? Wil je stapsgewijs effectief sterker worden en het plezier van krachttraining onder persoonlijke begeleiding ervaren. Jong of oud, beginner of gevorderd onze personal trainers van Optimaal Leefstijl Doetinchem helpen je graag op weg om je gewenste doelen effectief te behalen. Zo staan onze personal trainers en coaches voor je klaar om je te helpen met doelgericht krachttraining, voldoende beweging, gezond voedingspatroon en goede gewoontes die voor jou haalbaar zijn. Samen gaan we uitdagingen aan en weerleggen we je grenzen. Ben je hoog gemotiveerd en overweeg je deze keer wel je doelen te behalen? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven