Waarom outdoor trainen goed voor afvallen is

Afvallen met Outdoor Training Doetinchem

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Afvallen met Outdoor Training Doetinchem

Waarom outdoor trainen goed voor je is

Ben je gemotiveerd om af te vallen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wil je niet de fout maken dat je straks (weer) een crashdieet volgt? Wil je graag doorpakken en met sport effectief en blijvend gewicht verliezen? Dan is outdoor trainen onder professionele en deskundige begeleiding een goede optie voor jou. In deze blog lees je waarom fitness en jouw beslissing om effectief af te vallen een goede match is.

Wat is outdoor training ?

Veel mensen starten met fitnessen, outdoor trainen of andere groepslessen om af te vallen en extra kilo’s kwijt te raken. Outdoor trainen is een sportactiviteit dat gericht is op onder andere het verbeteren van de conditie, vetverbranding en krachttraining. Meestal wordt met outdoor training de sportactiviteit in een sportpark of bos bedoeld. Ook wel bekend als bootcamp. Kort door de bocht betekent het eigenlijk gewoon dat je traint voor een gezond lichaam en geest.

Outdoor Training in Doetinchem

De Outdoor Trainingen in Doetinchem worden gegeven door personal trainer en leefstijlcoach Berkay Arslanoglu. Bij deze trainingen wordt er gebruik gemaakt van diverse gewichten, kettlebells, apparaten en andere losse materialen om een effectief full body training neer te zetten. Optimaal Leefstijl in Doetinchem staat er bekend om, om diverse zware sportmaterialen tijdens de trainingen te gebruiken. De opbouw van de trainingen bevatten onderdelen die ook bij de Strongman Trainingen voorkomen. Elke training worden verschillende (nieuwe) uitdagingen overwonnen door de leden van Optimaal Leefstijl en de eigen grenzen verlegd.

Battle Rope TrainingOutdoor Training Doetinchem bij de Kruisbergse bossen in Doetinchem.

Tips: afvallen met outdoor training

Outdoor trainen om af te vallen kan middels twee trainingsmethodes: krachttraining en cardiotraining. Je kunt kiezen voor één van de twee, maar een combinatie van beiden is nóg effectiever om de overtollige kilo’s te verbranden en de strijd tegen overgewicht te overwinnen. Outdoor training kent namelijk twee vormen: krachttraining en cardiotraining. Tijdens de Outdoor Training in Doetinchem worden cardio- en krachttrainingen gecombineerd tot één full body training. Hieronder hebben we een aantal tips voor je uitgewerkt om met outdoor trainen effectief af te vallen:

 1. Begin rustig aan: Bouw je (aantal) trainingen door de weken heen rustig op. Zo kan je lichaam wennen aan je nieuwe leefstijl en kan je lichaam na elke training optimaal herstellen.
 2. Plan je trainingen: Zorg dat je vaste tijden en dagen aanhoudt en wanneer je abrupt toch niet kan een alternatief hebt om toch voor de week te kunnen sporten. Het is namelijk erg gemakkelijk om excuses te bedenken waarom je niet zou moeten gaan. Door het inplannen van je trainingen heb je een stok achter de deur en voorkom je uitstelgedrag.
 3. Schakel de hulp van een professional in: Stel samen een plan op en zorg ervoor dat je weet wat en hoeveel van iets moet doen om de overtollige kilo’s kwijt te kunnen raken. Aan de hand van een uitgewerkt schema of plan weet je precies wat je elke dag of voor de week moet doen en creëer je een goed structuur voor jezelf.
 4. Houd je doelen realistisch en tijdsgeboden: 15 kilo afvallen in 2 maanden? Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Stel daarom samen met een persoonlijke trainer realistische doelen op, zodat trainen en het behalen van je doelen ook leuk blijft.
 5. Sport in Small Group of met een maatje: Door samen te sporten ben je gemotiveerder en het zorgt er ook nog eens voor dat het gezellig is.
 6. Techniek voor weerstand: Zorg ervoor dat je de oefeningen veilig en verantwoord uitvoert, zodat de kans op een blessure klein is. Houd je een verkeerde houding aan? Dan kan dat erg slecht zijn voor je lichaam. Weet je niet precies wat je moet doen? Schroom dan niet om professionele en deskundige hulp in te schakelen, zodat je precies weet hoe, wat en waarom je iets moet doen..
 7. Pak goed je rust: Slaap minimaal aan één stuk 7 uurtjes per nacht, eet gevarieerd en gezond en drink genoeg water. Zo optimaliseer je je herstel. Dat zal bijdragen om extreme spierpijn uit te stellen.

Voordelen van outdoor trainen

Om je duidelijk te maken dat Outdoor Training in Doetinchem jou optimaal zal kunnen helpen om af te vallen en vet te verliezen hebben we nog eens wat extra voordelen op een rij gezet:

 • Een fitter en slanker lichaam: Wanneer je start met outdoor trainen om af te vallen, bouw je natuurlijk ook spiermassa op. De spiermassa draagt bij om je lichaam te vormen en vet kwijt te raken. Spieren verbruiken in rust immers meer calorieën, waardoor je dus door niks bijzonders te doen calorieën blijft verbranden. Met cardiotraining wordt je lichaam fitter en je hart krachtiger en gezonder. Dit zorgt voor een fitter lichaam. De combinatie van deze trainingsmethodes dragen in zijn totaal bij aan het feit dat je minder vermoeid en sterker in je dagelijkse activiteiten zal zijn, zoals bij het duwen en trekken, tillen en neerleggen en zitten en opstaan.
 • Een ontspannen en energiek geest: Sporten in de openlucht is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. De fijne sfeer bij de Small Group Trainingen van Optimaal Leefstijl laat iedereen op zijn of haar gemak voelen. Dit is belangrijk om met plezier te kunnen sporten en bewegen. De fijne sfeer zorgt er voor dat je makkelijker gaat socializen en dat draagt weer bij aan het ontmoeten van nieuwe toffe mensen. Deze positieve invloeden en steun van anderen zullen een enorme positief impact op jouw geest hebben en je nóg beter helpen om je afval doelen te behalen.
 • Sterke banden, pezen en botten: Outdoor Trainingen in Doetinchem zorgen niet alleen voor meer spiermassa en weinig vetmassa in je lichaam, ook worden je banden, pezen en botten sterker. Dit voorkomt botontkalking op latere leeftijd. Hierdoor heb je minder snel kans op breuken en andere botklachten. Mocht je onverwachts toch een keer een blessure oplopen? Dan zal dat minder heftig en langdurig zijn, omdat je goed doorbloedde banden, pezen en botten hebt die ervoor zorgen dat je sneller en makkelijker herstelt.
 • Een gezond en goed functionerend brein: Outdoor Trainen helpt niet alleen om af te vallen, fitter te worden of spiermassa te ontwikkelen. Het is ook nog eens goed voor je hersenen. Beweging vermindert namelijk stress, verbetert je geheugen en bevordert positief je slaap. Sporten en bewegen dragen positief bij aan je immuunsysteem en weerstand. Zo word je ook minder snel ziek.

Aan de slag met professionele en deskundige begeleiding

Vind je het lastig om te bepalen welke oefeningen je moet doen om af te vallen? Of heb je helemaal geen enkel idee hoe je bepaalde oefeningen technisch correct en veilig uitvoert? Met persoonlijke begeleiding zal dit je goed lukken. Met persoonlijke begeleiding krijg je professionele en deskundige ondersteuning bij het behalen van jouw persoonlijke doelen. Bij Optimaal Leefstijl Doetinchem helpen we je daar graag bij. Met ons Sterke Start traject bieden wij je personal training, Small Group Training, Personal Coaching en voedingsbegeleiding aan. Heb je interesse? Meld je dan hier aan!

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven