Waarom sporten in groepen goed voor je is

Sporten in de groep

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Sporten in de groep

Waarom sporten in groepen goed voor je is

Lichaamsbeweging is een zeer belangrijk onderdeel van jouw dagelijks leven. Zonder lichaamsbeweging wordt ons lichaam zwak en traag. Lichaamsbeweging maakt ons lichaam sterk en helpt om interne taken sneller uit te voeren en externe taken sneller en langer uit te voeren. Het kan ook helpen bij andere aspecten van je leven als het gaat om een ​​gezonde levensstijl. In deze blog lees je welke balans sporten in groepen aan je leven kan brengen.

Sporten houd je gewicht in balans

Ten eerste helpt het je om jouw overgewicht onder controle te houden. De redenering hierachter is simpel, want alles wat je in je lichaam stopt bevat calorieën. Echter als je traint, verbrand je juist calorieën. Hoe intensiever je trainingssessie is, hoe meer calorieën kan verbranden. Een bordje chips, een hamburger of iets anders dat je wilt eten kan ervoor zorgen dat je 200 calorieën binnenkrijgt. Door intensief te sporten houd je je lichaam en geest gezond en kan je 250 calorieën verbranden. Daardoor heb je eigenlijk een netto verlies van 50 calorieën.

Door telkens meer calorieën te verbruiken dan je lichaam nodig heeft, kan je stapsgewijs afvallen. Nu denken sommige lezers misschien: “Maar ik heb geen lidmaatschap bij een sportschool”, of “Ik heb gewoon geen tijd om ergens heen te gaan en te sporten.” Het mooie van sporten is dat je helemaal geen lidmaatschap van een sportschool nodig hebt. Wat je nodig hebt is alleen de mogelijkheid om te bewegen. Loop of fiets naar de meeste plekken toe, ook al is het naar de brievenbus en terug. Elke vorm van beweging verbrandt calorieën, maar niet zoveel als wanneer je intensief gaat sporten. Combineer het bewegen daarom ook met het sporten.

Slaapapneu verbeteren

Val beter, dieper en langer in slaap door regelmatig te sporten en bewegen.

Sporten verbetert je slaap

Het helpt je ook om in slaap te komen. Toen ik op de middelbare school aan het sporten was, hadden we elke weekdag van de zomer trainingssessies, gedurende deze tijd kan ik je vertellen dat het me hielp om beter in slaap te komen. De reden hiervoor is dat het energie verbrandt, en hoe meer energie je verbrandt, hoe meer je lichaam versleten raakt. Dus hoe meer je lichaam versleten raakt, hoe vermoeider je wordt. Dit betekent niet dat je een uur voor het slapengaan naar buiten moet gaan en rennen, want hoewel lichaamsbeweging energie verbrandt en je uitput, gaat je bloed ook sneller stromen omdat je hartslag toeneemt. Je lichaam zal moeten vertragen tot een normaal niveau voordat je de effecten voelt.

Small group training DoetinchemProbeer ook onze Small Group Training.
Kleinschalig en altijd onder deskundige en professionele begeleiding.

Sporten in de groep motiveert twee keer meer

Nu weet ik dat sommigen van jullie misschien vragen: “Nou, dat verklaart waarom ik zou moeten sporten, maar waarom zou ik overwegen om het in groepen te doen?”. Natuurlijk helpt groepstraining je lichaam niet om meer calorieën te verbranden in de zin dat als mijn vriendin met me gaat wandelen, ik het dubbele aantal calorieën zal verbranden, maar het kan je motiveren om door te gaan, wat wel het aantal verbrande calorieën verhoogt.

Sporten met gelijkgestemden in een fijne sfeer

Een reden waarom sporten in een groep je net wat verder kan helpen, is omdat het samen bewegen net wat leuker en uitdagender maakt. Sinds dat ik klein ben liep of fietste ik overal naartoe. Ik deed het alleen, maar nog leuker was het als ik het samen met mijn vrienden deed. Een stukje fietsen naar de voetbalvereniging zorgde ervoor dat de kilometers net wat sneller voorbij gingen. Ik kan je oprecht vertellen dat ik veel meer plezier had. Het kan zijn dat sommigen onder ons misschien wat introvert zijn, maar dat wil niet zeggen dat in een vertrouwde omgeving ook voor deze mensen het leuker kan zijn om bepaalde dingen samen te gaan doen.

Ikzelf ben ook hier en daar een introvert persoon, maar omdat ik mezelf soms kwetsbaar en open durf te stellen leer ik telkens weer om daar overheen te groeien. Een wandeling of fietstocht van negen kilometer midden in de zomer is niet meer leuk als je al vier kilometer erop hebt zitten. Dat is het dan het perfecte moment waarop je je realiseert: “Oh shit, ik ben pas op de helft en moet nog een eind fietsen.” Dan kan het hebben van een vriend bij je uitstekend helpen en motiveren om de tocht toch net wat aangenamer te maken, want dan heb je iemand die je kent met wie je kunt praten om de tijd op de terugweg te doden.

Small Group Fitness Doetinchem

Ervaar de voordelen van effectief krachttraining middels de kleinschalige Stronglift Trainingen.

Probeer het uit en ervaar de voldoening

Groepstraining kan je ook helpen nieuwe mensen te ontmoeten en blijvende vriendschappen te sluiten. Wanneer je deelneemt aan groepstrainingen, krijg je de kans om mensen te ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij. Door lessen te volgen waarin deze mensen zitten, kun je een gemeenschap voor jezelf creëren die je kan helpen je passies te laten groeien die je manieren geven waarop je jezelf kunt verbeteren, zowel in je hobby’s als in je vorm.

Sporten onder deskundige begeleiding

Wil je ervaren wat sporten onder professionele en deskundige begeleiding in kleinschalige groepen jou kan bijbrengen en opleveren? Kies zelf je training met de gratis proefles: outdoor trainen bij de Kruisbergse bossen is of de Stronglift training en sport en beweeg met volwassen gelijkgestemden in een prettige en fijne sfeer bij Optimaal Leefstijl Doetinchem.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar boven