Wat is actief rusten?

Actief rusten

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Actief rusten

Actief rusten

Actief rusten is het tegenovergestelde van passief rusten en wordt omschreven als een periode tussen je oefeningen waarbij je uitrust terwijl je actief blijft. Je gaat na een aantal squats te hebben gemaakt niet zittend rusten, maar bijvoorbeeld een rondje wandelen of stretchen. Bij het hardlopen is een actieve rust bijvoorbeeld het uitlopen na een intensieve intervaltraining waarbij je langzaam blijft (hard)lopen.

Voordelen van actieve rust

    • Omdat je in beweging blijft, blijft je hartslag hoger. Hierdoor verband je wat meer calorieën.
    • Actief rusten kan ervoor zorgen dat een sporter echt het gevoel heeft dat hij gesport heeft. Je bent namelijk veel actiever.
    • Omdat je in beweging blijft, blijf je actiever en kak je minder snel in. De verklaring hiervoor is dat je adrenalinelevel hoger ligt.

Sporten met persoonlijke en deskundige begeleiding

Vind je het lastig om zelf te bepalen wat je moet doen om een effectieve training neer te zetten? Wil je snel aan de slag gaan met het veranderen van je leefstijl en starten met het behalen van je persoonlijke doelen? Dan helpen de professionals van Optimaal Leefstijl Doetinchem met professionele en deskundige begeleiding je graag op weg naar een fittere, gezondere en vitalere levensstijl. Zo staan onze personal trainers en coaches voor je klaar om je te helpen met voldoende beweging, gezond voedingspatroon en goede gewoontes die voor jou haalbaar zijn. Samen gaan we uitdagingen aan en verpletteren we ze! Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor het 4 weken Sterke Start Traject.

Middels het Sterke Start traject maak je met personal trainingen, personal coaching en coaching op voeding een sterke start en leer je gezonde gewoontes eigen te maken die voor jou werken. Start vandaag met jouw leefstijl positief te veranderen. Plan snel een gratis kennismakingsgesprek in.

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar top