Wat is personal coaching?

Leefstijl coach in Doetinchem

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Leefstijl coach in Doetinchem

Aan de slag met een personal coach in Doetinchem

95% van ons gedrag komt voort uit een onbewuste keuzes. We maken keuzes waar we niet over nadenken. Vele keuzes, gedragingen en handelingen gaan op de automatische piloot. Dit terwijl we leven in een omgeving met steeds meer ongezonde verleidingen. Is dit voor jou herkenbaar? Wil jij ook graag de kwaliteit van je leven verbeteren en een gezond lichaam, geest en een vitaal door het leven gaan? Heb je echter geen goed idee hoe je dit zelfstandig moet aanpakken? Dan is misschien een leefstijlcoach wel iets voor jou. Je leefstijlcoach ondersteunt je middels personal coaching om fitter, sterker en gezonder worden. Wat een personal coach verder precies doet? En hoe deze coach jou kan helpen? Je leest het in deze blog.

Wat is een personal coach?

Een personal coach wordt nog wel eens verward met een personal trainer of een diëtist. Deze verschillende beroepen hebben raakvlakken, maar ondanks dat doe het de omschrijving van een personal coach geen recht aan. Een personal coach helpt je namelijk bij het vinden van een goede balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam en geeft niet alleen adviezen. Sterker nog; ondersteunt je om in je dagelijkse leven zelf betere keuzes te maken, gericht op de belangrijke pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Het belangrijkste kenmerk van een personal coach is dat zijn of haar aanpak coachen als grondslag heeft. Je werkt dus als team samen met je personal coach om structureel je slechte gewoontes in te zien en om te zetten naar goede gewenste gewoontes. Met gerichte en persoonlijke één op één coaching leer je oude patronen te doorbreken en je gezondheid beter op peil te brengen, zodat jij uiteindelijk beter en vitaler door het leven kan gaan.

De werkwijze van een personal coach

Je lichamelijke conditie vooruit helpen, je geestelijke toestand verbeteren en je sociale welzijn optimaliseren zijn allemaal zaken waarvoor je een personal coach kunt inschakelen. De personal coach begeleidt je op een persoonlijke manier op het gebied van individuele knelpunten. Maar hoe gaat deze coach precies te werk? Wij leggen het je uit.

Wanneer je begint samen te werken met een personal coach, dan wordt eerst je huidige situatie en leefstijl in kaart gebracht. Met vaststellen van je huidige toestand en de gewenste situatie waar je graag naartoe wilt werken kan er vervolgens samen een plan van aanpak opgesteld worden met een hoofddoel en diverse subdoelen. Samen bepalen jullie welke doelen je wilt behalen en welke stappen daarbij horen. Dit wordt vastgelegd in je persoonlijke plan. Ook voeding, beweging, slaap en stressmanagement worden in dat plan meegenomen.

Wanneer je doelen zijn vastgesteld, kijkt de personal coach samen met jou welke doelen moeilijk haalbaar zijn, welke doelen realistisch zijn en waar je de meeste energie uit zal halen. Samen ga je aan de slag om jouw obstakels te overwinnen. Je staat hier niet alleen in en dat je jezelf moeten blijven herinneren, zodat je eindelijk je levensstijl effectief aan kunt passen en zowel lichamelijk als mentaal gezonder wordt.

Een personal coach inhuren: een investering die loont

Het inschakelen van een personal coach is een investering voor de lange termijn. Daarom proberen veruit de meeste mensen eigenhandig gewicht te verliezen of te werken aan hun mentale gesteldheid. Ondanks dat dit vaak leidt toch slechte resultaten, eetstoornissen, eetbuiten en jojoën van voeding en trainingen. Toch zien we dat wat extra budget voor een personal coach (vrijwel) altijd loont. Want naast het persoonlijke gecoacht worden, zorgt het er ook voor dat je plezier vindt in het sporten in bewegen.

Werken met een persoonlijke personal coach zorgt voor effectievere en beter zichtbare resultaten. Een aantal voorbeelden van de mensen die jou al voor gingen met zeer succesvolle resultaten vind je hier. Dat komt omdat je coach je voorziet van een actieplan dat tussentijd en maandelijks wordt geëvalueerd, zodat je ook daadwerkelijk progressie boekt. Indien nodig kan het plan altijd bijgesteld worden en middels coaching gesprekken heb je altijd iemand waar je op kan rekenen en met vragen terecht kan.

Leefstijlcoach Doetinchem

Dé gezonde leefstijl expert Berkay coacht je uiterst gedreven
bij het behalen van een gezond, fit en vitaal lichaam en geest.

Sterke Start maken met professionele en deskundige begeleiding

Lijkt het je wat om aan de slag te gaan met een personal coach? Optimaal Leefstijl Doetinchem helpt je graag verder met ons Sterke Start Traject. Eerst gaan we een persoonlijk gesprek met je aan, zodat we goed jouw situatie, probleemstelling, doelen en leefstijl kunnen doornemen. Vervolgens werk je wekelijks met je personal coach aan je persoonlijke doelstelling voor een gezond, fit en vitaal lichaam. Behalve personal training ontvang je ook elke week een voedingsadvies dat speciaal voor jou opgesteld is gericht op je huidige leefstijl, lichaamssamenstelling en doelen. Met behulp van mental coaching zit en blijf je goed in je vel zitten. Zo kom je ook de dagen sterk door wanneer het wat moeilijker en lastiger gaat dan je zelf zal willen. Maak daarom kennis met ons Sterke Start Traject tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Deel dit bericht op:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Wellicht ook interessant

Scroll naar top